Pages

10.5.10

Maybeshewill













2006 yılında çıkardıkları "Japanese Spy Transcript" ile tanıdığım İngiltere Leicester'den Maybeshewill bu süreden sonra her zaman adından çok söz ettiren bir grup oldu. Beni en çok etkileyen tavırları ise bu ep'den sonra gelen "Not For Want Of Trying (2008)" ve "Sing The Word Hope In Four-Part Harmony (2009)" isimli albümlerinde dinleyenlerin önüne koydukları farklı tarzlarını müziklerine harika bir biçimde yedirmeleriydi. Post-rock camiasında elektronik öğelerle dolu bir karışımı sunarken türün sınırlarını zorlayarak post-metal/drone'a doğru selam çakan ama çaktığı gibi de yerini bulan bir değişimi gerçekleştirmek ve bundan alnının akıyla çıkmak herkese nasip olmaz. Oldum olası bu "janr" tanımlamalarından olabildiğince uzaklaşmak isteyen bir insan olarak isteseniz de bir kaba koyamayacağınız, zaten konulduğu kabın da şeklini almayan Maybeshewill nazarımda her zaman özel bir grup olarak kalacaktır.

Kapsamlı sayılabilecek bir diskografileri içinse korsanlar şu yöne gidiyorlarmış:

Grubun bir ilginç özelliği ise bazı çok özel filmlerin daha da özel sahnelerinde geçen konuşmaları parçalarında sample olarak kullanmaları. Şöyle ki:

Başındaki 40 saniyeden korkmayın bizi patlayan bombalar ve gitarlardan başka ne bekliyor diye. Sonrasında sesi gelen kişi ise Network (1976) filmindeki efsanevi rolü ile ölümünden sonra ilk Oscar alan oyuncu Peter Finch'dir. Karşınızda "Not For Want Of Trying".



Filmdeki sahne içinse:







"...In Another Life, When We Are Both Cats" isimli müthiş parçasında yer alan sample ise "Rules of Attraction"'daki o unutulmaz diyalog. Video, filmden sahneler eşliğinde akıyor zaten. Eğer filmi izlemediyseniz mutlaka öneriyorum, şarkıyı zaten şu anda dinliyorsunuz. Evet o Dawson bildiğiniz gibi değil bu filmde. "Deal with it".








"Last time this year" parçasında yine çok sevdiğim bir film olan "I Heart Huckabees"'den çarpıcı bir diyalog. Filmden kesitli video yapma hadisesi Youtube'da cok popülermiş ararken bunu da öğrendim.







"Our History Will Be What We Make Of It"  parçasında ise George Clooney'in "Good Night, and Good Luck" filminden alınmış bir sample mevcut.






Benim favorilerim arasında bir parça olan "Co-Conspirators"'ta ise 1982 yapımı Paul Newman'ın oynadığı "The Verdict" filminden bir sample var. Muhteşem bulutlu klibini izlerken de "He films the Clouds" diyerek grubun başka bir şarkısına gönderme yapanları cemiyette alkışlıyorlarmış haberiniz olsun.








Eh hergün dinlediğim "Japanese Spy Transcript" ve "He Films the Clouds Pt.2"'yi koymazsam zaten içim rahat etmez. İşim rast gitmez.








Adettendir bir de canlı performans videosu koymak. Fakat "He Films The Clouds, Pt. 2" benim için çok özel bir parçadır. Eğer gün olur da izleme şansım olursa ikinci yarısındaki vokalli kısımda beni bağırırken önlerden toplarsınız. Hayrına.

No comments: