Pages

30.5.10

Caspian












2004-2006 yılları arasında meşhur Mono'nun alt grubu olarak boy gösteren, 2007 yılında "The Four Trees" albümüyle adını çokça duyuran Beverly-Massachusetts'li grup geçen sene çıkardıkları "Tertia" albümleriyle artık kendilerini camiada kanıtlamış gruplar arasına girdiler. "Tertia"'dan bahsetimişken de albüm için çıkan preview ne kadar güzeldi bilmem hatırlar mısınız?





Şu anda çılgınlar gibi Amerika'dan başlayıp bir çok Avrupa ülkesini turladıktan sonra çok sevgili God is an Astronaut ile UK turnesindeler. "Resimlerden yüzlerini göremiyoruz, kim bu adamlar?" diyenler için hoş bir röportaj kolajı da gelsin o halde: (Bu arada benim gibi meraklılar için; Caspian, Hazar Denizi'nin İngilizcesi oluyor.)





Fakat esas mesele şu; bu adamlar bu kadar dolaşırlarken yolları 25 Mayıs'ta İstanbul'a düştü. Konser alanında en fazla 100 kişi vardı sanırım. Zaten böyle konserlere yandaş bulamadığım için yalnız gitmeye alışık olan ben, pek yadırgamadım bu durumu ama açıkçası daha fazla insan iştirak eder diye düşünüyordum. Lakin tarz olarak sert bir grup Caspian, ama en öyle olduğu anlarda bile ritmini boğmadan, enstrüman bütünlüğüyle ve grup elemanlarının performanslarıyla çok enfes bir konser çıkardılar. Soyunma odalarına da gitmiş bulundum konser sonrasında (o esnada soyunmuyorlardı), "rakı var, nefis bir şey bayılırsınız" dedim (ingilizce) ama uçakları varmış sabah 6'da Ukrayna'ya, kibarca reddettiler. Sonuç olarak pırlanta gibi delikanlılardı hepsi ve isimlerini aldıkları denize en yakın yerdeydiler o an, insan başka ne ister.

Grubun iyi kalite bir diskografisi şuradan edinilebilir.
Üstteki toplamada olmayan son albüm "Tertia" içinse buraya alalım.

O halde artık video kısmında son albüm "Tertia"'dan iki parçayla başlayalım.









2007 çıkışlı "The Four Trees" isimli albümlerinden "Moksha":






Esas olay tabii ki canlı kayıtlarda. Belki yandaki adreslerden girmişsinizdir. We are post-rock diye "film için müzik değil müzik için film" yapan ve bu işi harika kotaran bir site var. Aşağıdaki müthiş derlemeler onların eserleri. Daha başka bir çok grubun performanslarına adresten ulaşılabilir. Biz bu seferlik sadece Caspian için olanlarla devam edelim:




No comments: