Pages

29.7.10

Breaking Bad





"The end justifies the extreme"

"Televizyonda yayınlanan en iyi dizilerden biri". Bunu söyleyen elbette sadece ben değilim. Bütün entel kritikler, hiçbir şeyi beğenmeyen eleştirmenler, saygın köşe yazarları, en çok da benim gibi halkın içinden dizi bağımlıları dahil olmak üzere her gören hayran oluyor, hani  neredeyse kötü bir eleştiri bulmak için çaba sarfetmek lazım. Harika kurgulanmış karakterler ve atmosfer, komedi, dram ve şiddet unsurlarının birleşimi ve tabii müthiş oyuncular. Kazandığı ödülleri buraya kopyalasam görüntü kirliliği olur ve an itibariyle 9 tane Emmy sahibi olan dizinin 2010'u da boş geçmeyceğinden eminim.

AMC tarafından yayınlanan ve X-Files'ın uygulayıcı yapımcılarından Vince Gilligan 'ın yaratıcısı olduğu Breaking Bad'in başrollerini Malcolm in the Middle'ın meşhur babası Bryan Cranston ve Aaron Paul paylaşıyorlar. 20 Ocak 2008'de ilk bölümü yayınlanan dizi 3 sezon ve 33 bölümü geride bıraktı, 4. sezon ise 2011'de başlayacak.

Albuquerque, New Mexico'da bir lisede kimya öğretmeni olan Walter White (Bryan Cranston), karısı Skyler ve engelli oğlu Walter Jr. ile geçim sıkıntısı ve orta yaş bunalımını bir potada eriterek sıkıcı bir hayat sürerken  tedavi edilemeyecek seviyede akciğer kanserine yakalandığını öğrenir. Tek endişesi kendi hayatı değil, karısı ve çocuklarının onun ölümünden sonra nasıl geçineceğidir. Narkotik bürosunda ajan olarak görev yapan kayınbiraderi Hank'i kendisini bir uyuşturucu operasyonuna götürmeye ikna eder. Basılan evde Metamfetamin (diğer isimleriyle: ice, meth, crystal, crystal meth, crank...) adlı uyuşturucu madde üretilmektedir. Baskında evden kaçanın eski öğrencisi romantik serseri Jesse Pinkman (Aaron Paul) olduğunu gören Walter onu ihbar etme tehdidiyle ailesine para kazandırmak için birlikte meth üretmeye ve satmaya zorlar. Jesse'nin eski karavanında Walter'ın da kimya bilgisiyle çölün ortasında imal ettikleri meth piyasadakilerin çok üstünde süpersonik bir kalitede olunca işin içine diğer satıcılar, çeteler girer. Paralar deste deste gelirken cinayetler, kavgalar, ailede sorunlar, kayınbirader narkotikte, uçak düşüyor, ikiz meksikalılar, tavukçu cartel....tamam bu kadarı fazla bile oldu,  tadını kaçırmadan fikir veren videolarla devam edeyim. Öncesinde de faideli ama yasal olmayan gizli (?)  link.


6 dakikalık karakterlerimizi tanıyalım, konsepte dair fikir yürütelim videosu:






Sezon fragmanları içinse:






Diziyi izleyenler içinse birkaç sürpriz hazırlamış yapımcılar:
Ailenizin avukatu Saul Goodman'ın websitesi
Hank ile birlikte çizgi roman tadında interaktif bir cinayet çözümleme oyunu
Son olarak da Mr. White ile birebir kendi gözünüzden tanışma fırsatı, yalnız kendisi biraz sinirli.

2 comments:

Çavlan said...

herkes pek methediyor diyor gerçekten. ben de başlayacağım en yakın zamanda, iki sezonu hazır bekliyor başucumda :)

Q said...

Geç bile kalmışsın..ilk ikiyi izlerken üçüncü sezonu indirmeye başla hatta, zamandan kazanırsın ; )